İtalyan Tatlıları İtalyan tatlıları, son dönemlerde popülerleşen ve her ülkede sevilen tatlılar arasında ilk sıralarda yer alır. Özellikle İtalyan tatlıları arasında çok beğeni almış olan tiramisu ve panna cotta tatlısı pek çok kişi tarafından tadına bakılmış ve damaklarda iz bırakmıştır. Eğer siz de İtalyan tatlılarından hoşlanıyorsanız yazımızın devamına göz atmanızı tavsiye ederiz. Panna Cotta Tarifi (Jelatinsiz) Gerekli Malzemeler
Nasıl Yapılır? Panna cotta için öncelikle nişastayı ve sütü karıştırıp nişastanın kıvamını açalım. Ardından içerisine çiğ krema ile ayva jölesini veya suyu ilave edip karıştıralım. Hazırladığımız bu harcı bir pişirme kabının içerisine alalım ve sürekli karıştırarak pişirelim. Muhallebi gibi pişmiş olan tatlıyı ocağın üzerinden indirmeden önce vanilyayı tatlıya ilave edip karıştıralım. Son olarak tatlıyı iç kısımları ıslatılmış olan kaselere veya kupların içerisine alıp bir gece veya birkaç saat buzdolabında bekletelim. Tatlı soğuyup dinlendikten sonra kaselerden ters çevirip çıkartalım ve üzerlerine reçel ilavesi yapıp sunum yapalım. Tiramisu Tarifi Gerekli Malzemeler
Nasıl Yapılır? Yumurta sarılarını derin bir kabın içerisine alalım ve üzerine vanilya özü ile toz şekeri ilave edip çırpmaya başlayalım. Bu aşamada malzemelerin yaklaşık 2-3 dakika çırpılması gerekiyor. Yumurta aklarını ayrı bir kâsenin içerisinde sertleşene dek çırpalım ve köpüklü bir kıvam almasını sağlayalım. Ardından karışımın içerisine peynir ilavesi yapıp çırpma işlemini bir süre daha düşük seviyede sürdürelim. Kahve ile amarettoyu yumurta sarılarının bulunduğu kabın içerisine ilave edip harcı kaşıkla bir iki çevirip işlemi bitirelim. Kedidili bisküvileri kahvenin bulunduğu karışımın içerisine batırıp çıkaralım ve kalıbın içerisine dizelim. Tek sıra halinde dizdiğimiz kedi dillerinin üzerine peynirli karışımdan dökelim ve biraz da kakao serpiştirelim. Kahvelerin üzerine de kedidili bisküvileri kahveli karışıma batırıp ıslatalım ve dizelim. Son olarak tatlının üzerine peynirli karışımdan döküp yayalım ve tatlının en üst kısmını kakaoyla kaplayıp folyoya saralım. Hazırladığımız tatlıyı buzdolabına kaldırıp soğutalım. Ardından tiramisu tatlısını dilimleyip sunum yapalım. Bonet Tarifi Gerekli Malzemeler
Nasıl Yapılır? Acı badem kurabiyelerini bir pişirme kabının içerisine alıp ufalayalım. Parmak uçlarımız ile dağıttığımız kurabiyelerin üzerine sütü dökelim ve ocağı kısık ateşte açalım. Başka bir küçük tencere alalım ve içerisine bir iki yemek kaşığı su ile toz şekerin yarısını ilave edip karamel kıvamına getirelim. Fırın kaselerinin iç kısımlarına karamelden ilave edelim. Bir çırpma kasesi alalım ve içerisine kakao ile şekerin yarısını ve yumurtaları ilave edip mikser ile çırpalım. Çırptığımız bu karışımı kurabiyelerin bulunduğu pişirme kabına alıp mikser ile hepsini homojen kıvama gelene dek çırpma işlemini sürdürelim. Birkaç dakika kadar çırptıktan sonra karışımı bir taşım kaynatalım ve karamellerin bulunduğu kaselere tatlıyı paylaştıralım. Bütün kaselere tatlıyı ilave ettikten sonra bir tepsinin üzerine dizelim ve benmari usulü olacak şekilde ocağın üzerinde pişirelim. Arzu ederseniz tepsiyi önceden ısıtılmış fırına gönderip 180 derecede 10-15 dakika pişirebilirsiniz. Tatlılar piştikten sonra soğuması için bir kenara kaldıralım ve soğuduktan sonra en az 3 saat dinlendirip sunum yapalım. Afiyet olsun. |