Kolay Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Kolay Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif hazırlayabilirsiniz. Fakat çalışan bayanlar için ya da zamanı olmayan bayanlar için anı gelen misafirler için hepimiz kolay tatlı tarifleri isteriz. Kolay ama lezzetli. Hem kolay hem lezzetli tarifler ile kısa süre içinde yapılabilecek tarifler yaparak hem zamandan kazanır hem de sevdiklerimiz için güzel lezzetler hazırlayabilirsiniz. Çay saatleriniz de akşam yemek sonrasında ya da gün içerisinde atıştırmalık bir tatlı isterseniz bu tarifleri bakmalısınız.

Kolay kakaolu şekerpare için gerekli malzemeler
  • 250 gram margarin
  • 3 adet yumurta
  • 1 Türk kahvesi fincanı sıvıyağ
  • 1 Türk kahvesi fincanı pudra şekeri
  • 1 Türk kahvesi fincanı irmik
  • 1 çay bardağı Hindistan cevizi
  • 2 yemek kaşığı tepeleme kakao
  • 1 adet vanilya
  • 1 adet kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Şerbet için
  • 4 su bardağı su
  • 3.5 su bardağı kadar şeker
  • Üzeri için bütün fındık
Yapılışı: karıştırma kabına iyice yumuşamış olan margarin alınır. Üzerine sıvıyağ kakao yumurtanın bir sarısını ayırarak kalan yumurtaları ekleyin ve iyice karıştırın. Ardından irmik Hindistan cevizi ve pudra şekeri eklenir. Tekrar yoğrulur ve bu defa da un kabartma tozu ve vanilya karıştırılarak karıştırma kabına eklenir. İyice yoğrulur, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilince hamur hazır demektir. Hamurdan çok küçük olmayacak şekilde parçalar alınır ve yağlı kâğıt serilmiş olan fırın tepsisine dizilir. Tüm hamur şekillendirilip tepsiye dizilimi ayırmış olduğumuz bir yumurta sarısı şekerpare üzerine sürülür. Ardından orta kısımlarına fındık eklenerek önceden ısıtılmış olan yüz yetmiş derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Şekerpare pişerken şerbet de bir tencerede hazırlanır. Şerbet için şu ve şeker bir tencereye alınıp kaynatılarak hazırlanır. Şekerpare fırından çıkınca sıcak şerbet üzerine dökülür. Bir süre dinlendirilir. Ardından servis edilir.

Afiyet olsun.

Portakallı revani yapımı için gerekli malzemeler
  • 4 tane yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1.5 çay bardağı irmik
  • 2 adet iri sulu portakal
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 200 gram un
Şerbeti için
  • 3 su bardağı dolusu su
  • 3 su bardağı dolusu şeker
Yapılışı: revani yapımı için ilk olarak derin bir kaba yumurta ve şeker konulur. Mikser yardımı ile beş dakika kadar çırpılarak köpürtülür. Ayrı bir kâse de irmik kabartma tozu ve vanilya karıştırılır ve bu karışımın içerisine eklenir ve tekrar çırpılarak bir kenara alınır. Portakallarİn biri rendenin küçük kısmında rendelenerek diğerinin de suyu sıkılarak o da yumurtalı karışıma eklenir. Bir süre çırpılır ve un eklenir. Unu da iyice karıştırılır. Daha sonra yağlanmış fırın tepsisine dökülerek yarım saat kırk dakika kadar kontrollü bir şekilde pişirilir. Revani pişerken şerbeti hazırlanır. Üç şu bardağı su ve üç şu bardağı şeker kaynatılarak şerbet hazırlanır. Kaynamaya Başlayınca beş dakika daha kaynatılarak koyulaşması beklenir. Ardından ocaktan alınıp soğuk bir yere bırakılır. Tatlı fırından sıcak bir şekilde çıkınca soğuk şerbet üzerine dökülür. Ardından dilimlenerek servis edilir.

Afiyet olsun.

Meyveli tart yapımı için gerekli malzemeler
  • 125 gram margarin
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı dolusu pudra şekeri
  • 2 su bardağı un
Krema için
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • Üzeri için
  • Muz
  • Çilek
  • Kivi
Yapılışı: tart yapımı için ilk olarak karıştırma kabı içerisine yumurtayı kırın. Oda sıcaklığında yumuşamış olan margarini de ekleyin ve eliniz ile yoğurmaya başlayın. Ardından un şeker ve vanilya eklenerek hamur iyice yoğrulur. Kulak memesi yumuşaklığında olan bu hamur merdane ile açılır. Parmak kalınlığındaki bu hamur yağlanmış tart kalıbı içerisine eklenir. Kenarlar da bulunan fazlalıklar kesilir. Çatal ile beş altı yerden küçük delikler açılır ve yüz seksen derece fırında yarım saat kadar pişirilir. Bu sırada kreması hazırlanır. Kreması için bir tencereye süt un şeker vanilya eklenir. İyice çırpılarak ocağa alınır ve pişirilir. Kaynayınca beş altı dakika daha kıvam alması için ocakta tutulur ardından ocaktan alınır. Tart hamurumuzu pişince fırından çıkartılır ve üzerine krema sürülür. Meyveler dilimlenir ve üzerine dizilerek süslenir. Birkaç saat dinlendirilir ve ardından servis edilir.

Afiyet olsun.

Kolay Tatlı Tarifleri Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kozalak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kozalak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ballı Badem Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ballı Badem Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kaymaçina Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kaymaçina Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hafif Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Hafif Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kerebiç Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kerebiç Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Galeta Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri