Kolay Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Kolay Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Kolay Tatlı Tarifleri

Tatlılar, hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için pek çok tarif hazırlayabilirsiniz. Ancak çalışan bireyler veya zamanı kısıtlı olanlar için aniden gelen misafirler için hepimiz kolay tatlı tarifleri isteriz. Kolay ama lezzetli tarifler ile kısa süre içinde yapabileceğiniz tarifler ile hem zamandan kazanır hem de sevdikleriniz için güzel lezzetler hazırlayabilirsiniz. Çay saatlerinizde, akşam yemeklerinden sonra ya da gün içinde atıştırmalık bir tatlı isterseniz bu tariflere göz atmalısınız.

Kolay Kakaolu Şekerpare İçin Gerekli Malzemeler

  • 250 gram margarin
  • 3 adet yumurta
  • 1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
  • 1 Türk kahvesi fincanı pudra şekeri
  • 1 Türk kahvesi fincanı irmik
  • 1 çay bardağı Hindistan cevizi
  • 2 yemek kaşığı tepeleme kakao
  • 1 adet vanilya
  • 1 adet kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Şerbet İçin

  • 4 su bardağı su
  • 3.5 su bardağı şeker
  • Üzeri için bütün fındık

Yapılışı:

Karıştırma kabına iyice yumuşamış olan margarin alınır. Üzerine sıvı yağ, kakao ve yumurtanın bir sarısını ayırarak kalan yumurtalar eklenir ve iyice karıştırılır. Ardından irmik, Hindistan cevizi ve pudra şekeri eklenir. Tekrar yoğrulur ve bu defa da un, kabartma tozu ve vanilya karıştırılarak karıştırma kabına eklenir. İyice yoğrulur, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilince hamur hazır demektir.

Hamurdan çok küçük olmayacak şekilde parçalar alınır ve yağlı kâğıt serilmiş olan fırın tepsisine dizilir. Tüm hamur şekillendirilip tepsiye dizildikten sonra, ayırmış olduğumuz yumurta sarısı şekerparelerin üzerine sürülür. Ardından orta kısımlarına fındık eklenerek önceden ısıtılmış olan 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Şekerpare pişerken şerbet de bir tencerede hazırlanır. Şerbet için su ve şeker bir tencereye alınıp kaynatılarak hazırlanır. Şekerpare fırından çıkınca sıcak şerbet üzerine dökülür. Bir süre dinlendirilir. Ardından servis edilir.

Afiyet olsun.

Portakallı Revani Yapımı İçin Gerekli Malzemeler

  • 4 tane yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1.5 çay bardağı irmik
  • 2 adet iri sulu portakal
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 200 gram un

Şerbeti İçin

  • 3 su bardağı dolusu su
  • 3 su bardağı dolusu şeker

Yapılışı:

Revani yapımı için ilk olarak derin bir kaba yumurta ve şeker konulur. Mikser yardımı ile beş dakika kadar çırpılarak köpürtülür. Ayrı bir kâsede irmik, kabartma tozu ve vanilya karıştırılır ve bu karışımın içerisine eklenir ve tekrar çırpılarak bir kenara alınır. Portakalların biri rendenin küçük kısmında rendelenerek diğerinin de suyu sıkılarak o da yumurtalı karışıma eklenir. Bir süre çırpılır ve un eklenir. Unu da iyice karıştırılır.

Daha sonra yağlanmış fırın tepsisine dökülerek yarım saat kırk dakika kadar kontrollü bir şekilde pişirilir. Revani pişerken şerbeti hazırlanır. Üç su bardağı su ve üç su bardağı şeker kaynatılarak şerbet hazırlanır. Kaynamaya başlayınca beş dakika daha kaynatılarak koyulaşması beklenir. Ardından ocaktan alınıp soğuk bir yere bırakılır. Tatlı fırından sıcak bir şekilde çıkınca soğuk şerbet üzerine dökülür. Ardından dilimlenerek servis edilir.

Afiyet olsun.

Meyveli Tart Yapımı İçin Gerekli Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı dolusu pudra şekeri
  • 2 su bardağı un

Krema İçin

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • Üzeri İçin
  • Muz
  • Çilek
  • Kivi

Yapılışı:

Tart yapımı için ilk olarak karıştırma kabı içerisine yumurtayı kırın. Oda sıcaklığında yumuşamış olan margarini de ekleyin ve elinizle yoğurmaya başlayın. Ardından un, şeker ve vanilya eklenerek hamur iyice yoğrulur. Kulak memesi yumuşaklığında olan bu hamur merdane ile açılır. Parmak kalınlığındaki bu hamur yağlanmış tart kalıbı içerisine eklenir. Kenarlarda bulunan fazlalıklar kesilir. Çatal ile beş altı yerden küçük delikler açılır ve 180 derece fırında yarım saat kadar pişirilir.

Bu sırada kreması hazırlanır. Kreması için bir tencereye süt, un, şeker ve vanilya eklenir. İyice çırpılarak ocağa alınır ve pişirilir. Kaynayınca beş altı dakika daha kıvam alması için ocakta tutulur, ardından ocaktan alınır. Tart hamurumuz pişince fırından çıkartılır ve üzerine krema sürülür. Meyveler dilimlenir ve üzerine dizilerek süslenir. Birkaç saat dinlendirilir ve ardından servis edilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Hafif Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Hafif Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Hafif Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Hafif Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri