Sütlü Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Sütlü Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Bisküvili İrmik Tatlısı

Sütlü bisküvili irmik tatlısı, hem yapımı oldukça kolay hem de kalori hesabı yapanlar için oldukça hafif bir lezzettir. Bu tatlı, çocukluğumda annemin sıkça yaptığı ve benim için nostaljik bir değeri olan tariflerden biridir. Annem sadece muhallebisini yaparak geniş bir kaba döker, ters çevirir ve üzerine tarçın serpiştirerek servis yapardı. Daha sonra, tatlının bisküvi kullanılarak yapılan versiyonu popüler hale geldi.

Sütlü bisküvili irmik tatlısı, tatlı seven küçük çocuklar için içeriğindeki irmik ve süt nedeniyle oldukça doyurucu ve faydalıdır. Ara öğün olarak çocuklarınıza gönül rahatlığıyla yedirebilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Gerekli Malzemeler

Muhallebisi İçin

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı silme irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 limonun kabuğunun rendesi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay kaşığından az tarçın

Üzerini Süslemek İçin

  • 1 paket kakaolu bisküvi
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Antep fıstığı

Yapılış Aşaması

Derin bir tencereye irmik, toz şeker, vanilya ve limon kabuğunun rendesini koyun. Üzerine yavaş yavaş karıştırarak soğuk sütü ilave edin ve mikser kullanmadan çırpıcı yardımıyla karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kaynamaya başladığında içine tereyağını ilave edin ve yağın ocakta erimesini sağlayarak karıştırın. Yağ kullanımı, muhallebiye parlaklık kazandırmak içindir. Son olarak tarçını ilave edip karıştırın.

Bir kap içinde kakaolu bisküvileri iyice ezin ve önceden erittiğiniz tereyağını ekleyerek iyice karıştırın. Sütlü bisküvili irmik tatlısını dökmek istediğiniz kalıbın veya kabın içini su ile ıslatın ve bisküvilerden hazırladığınız karışımı dökerek her tarafa eşit olacak şekilde hafif bastırarak dağıtın. Üzerine ılık muhallebiyi eşit şekilde dökün.

Yaklaşık 1 saat dışarıda üzerini kapatarak dinlendirin. Daha sonra soğuk arzu edenler için buzdolabına koyabilirsiniz. Ancak yaptığınız sütlü bisküvili irmik tatlısının üzerini kapatmazsanız, içindeki irmikten dolayı hemen kurur ve bayat bir görüntü verebilir. Soğuyan tatlınızı servis tabağına yavaşça ters çevirerek çıkarın.

Sunum ve Süsleme

Sütlü bisküvili irmik tatlısını dilediğiniz şekilde keserek üzerini süsleyin. Süslemek için toz fındık kullanabileceğiniz gibi nar tanelerinden de yararlanabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Bu tatlıyı daha besleyici hale getirmek için üzerine taze meyveler ekleyebilirsiniz. Ayrıca, tarçın yerine kakao veya hindistancevizi rendesi de kullanabilirsiniz. Tatlının lezzetini artırmak için, muhallebinin içine birkaç damla gül suyu ekleyebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Arap Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Arap Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Dilber Dudağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Dilber Dudağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

İncirli Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri