Sütlü Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Sütlü Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü bisküvili irmik tatlısı hem yapımı çok kolay hem de kalori hesabı yapanlar için oldukça hafif bir lezzettir. Ben küçükken annemin yaptığı tatlılardan birisiydi. Ben de nostraljisi büyüktür. Sadece muhallebisini yaparak geniş bir kaba döker ve ters çevirerek tarçın ile servis yapardı. Daha sonra bisküvi kullanılarak yapılmaya başlanıldı. Sütlü bisküvili irmik tatlısı, tatlı seven küçük çocuklar içinde içindeki irmik ve süt nedeniyle oldukça doyurucu ve faydalıdır. Ara öğün olarak çocuklarınıza gönül rahatlığıyla yedirebilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Sütlü bisküvili irmik tatlısının yapımı için gerekli malzemeler

Muhallebisi için
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı silme irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet vanilya
  • 1 limonun kabuğunun rendesi
  • 1 yemek kaşığı kadar tereyağı
  • Yarım çay kaşığından az tarçın
Üzerini süslemek için
  • 1 paket kakaolu bisküvi
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Antep fıstığı
Sütlü bisküvili irmik tatlısı nasıl yapılır?

Derin bir tencereye irmik, toz şeker, vanilya ve limon kabuğunun rendesini boşaltın. Üzerine yavaş yavaş karıştırarak soğuk sütü ilave edin ve mikser kullanmadan çırpıcı yardımıyla karıştırın. Orta dereceli ateş üzerinde sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında olana kadar pişirin. Kaynamaya başladığını gördüğünüzde içerisine hemen tereyağı ya da margarini ilave edin ve biraz da karıştırarak yağın ocakta iken erimesini sağlayın. Yağ kullanılmasının temel sebebi muhallebimize parlaklık kazandırmaktır. Son aşama olarak tarçını ilave edip karıştırın.

Bir kap içerisinde kakaolu bisküvileri iyice ezin ve içerisine daha önceden erittiğiniz tereyağını dökerek iyice karıştırın. Sütlü bisküvili irmik tatlısını dökmek istediğiniz kalıp ya da kabın içerisini kolay çıkmasını sağlamak amacıyla su ile ıslatın ve bisküvilerden hazırlamış olduğunuz harcı dökerek ellerinizle her tarafa eşit olacak şekilde hafif bastırarak dağıtın. Yaydığınız bisküvilerin üzerine ise ılık muhallebiyi eşit şekilde dökün.

Yaklaşık 1 saat dışarıda üzerini kapatarak dinlendirin ve daha sonra soğuk arzu edenler için dolaba konulmasında bir mahsur yoktur. Ancak yaptığınız sütlü bisküvili irmik tatlısının üzerini kapatmazsanız üzeri içindeki irmikten dolayı hemen kurur ve bayat bir görüntü verebilir. Soğuyan tatlınızı servis tabağına yavaşça ters çevirerek dağıtmadan çıkartın.

Sütlü bisküvili irmik tatlısını dilediğiniz şekilde keserek üzerini süsleyin. Süslemek için toz fındık kullanabileceğiniz gibi nar tanelerinden de yararlanabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Sütlü Bisküvili İrmik Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

İncirli Muhallebili Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Muhallebili Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Sünger Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sünger Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Ayva Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Ayva Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kalbur Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kalbur Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kemalpaşa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kemalpaşa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yoğurt Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karınca Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Karınca Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri