Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili İrmik Tatlısı

Bisküvili İrmik Tatlısı, son derece pratik ve lezzeti de bir o kadar enfes bir tatlı çeşididir. Özellikle sütlü tatlılar, diğer şerbetli tatlılara göre hazırlanışı pratik ve sindirimi kolay tatlılardır. Sık sık tatlı krizine giren biriyseniz, bisküvili irmik tatlısını hazırlayıp buzdolabında birkaç gün muhafaza edebilirsiniz. Aynı zamanda hazırlanması da kolay olan bu tatlıyı aniden gelen konuklarınıza çok çabuk hazırlayabilirsiniz.

Bisküvili İrmik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 litre soğuk süt
  • 9 çorba kaşığı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 1 paket kakaolu pötibör bisküvi (Yulaflı bisküvi de tercih edebilirsiniz)
  • 1 paket vanilya
  • 1 tane muz
  • 1 çay kaşığı tarçın

Bisküvili İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Bisküvili irmik tatlısını hazırlamak için orta büyüklükte bir pişirme kabı alalım ve içerisine sütü dökelim. Sütün üzerine de şekeri ilave edip tel çırpıcı ile karıştıralım. Akabinde irmiği ve vanilyayı da tencerenin içerisine alıp ocağın altını kısık ateşte açalım. Kısık ateşin üzerinde tatlının muhallebisini sürekli tel çırpıcıyla karıştırarak pişirelim ve muhallebi göz göz olunca tencerenin içerisine tereyağını aktararak karıştıralım. Tereyağını tatlıya ilave ettikten sonra bir dakika daha muhallebiyi pişirip ocağın altını kapatalım.

Tatlının bisküvilerini bir karıştırma kabının içerisine alıp ufalayalım. Bu aşamada bisküvilerin toz gibi olmasını istemiyorsanız fazla toz haline getirmeden ufalayalım. Ufalanmış olan bisküvilerin içerisine toz tarçını ve dövülmüş ceviz içini ilave edip karıştıralım. Karıştırdığımız bisküvili harcı bir borcamın veya şekilli bir kalıbın en alt kısmına serpiştirelim. Bisküvilerin üzerine de muhallebinin yarısını döküp spatula ile düzleştirelim. Muhallebinin üzerine de bisküvili harçtan serpiştirelim ve kalan muhallebiyi de bisküvilerin üzerine dökelim.

Tatlının en üst kısmına kalan bisküvili harcı düzgün bir şekilde yayalım ve tatlıyı süsleme işlemine geçelim. Tatlıyı süslemek için bir tane muzun kabuklarını soyalım ve dilimleyip bisküvilerin üzerine dizebilirsiniz. Muz yerine çilek veya kivi de kullanabilirsiniz. Hazır hale gelmiş olan bisküvili irmik tatlısını buzdolabına kaldırıp soğumasını bekleyin ve soğuduktan sonra dilimleyip sunum yapalım.

Afiyet olsun.

Dip Not

Arzu ederseniz tatlıyı tek sıra halinde de hazırlayabilirsiniz. Bunun için bisküvili harcın yarısını borcamın altına serpiştirebilir ve üzerine muhallebinin tamamını dökebilirsiniz. Kalan bisküvili harcı da muhallebinin üzerine döküp işlemi tamamlayabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Süt Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Süt Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Nuriye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Nuriye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Trileçe Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Trileçe Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İtalyan Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

İtalyan Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pekmezli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tatlı Çeşitleri Nelerdir?

Tatlı Çeşitleri Nelerdir?

Güncel

Tatlı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri