Dilber Dudağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Dilber Dudağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Dilber Dudağı Tatlısı

Dilber dudağı tatlısı, Türk mutfağının sevilen tatlılarından biridir. Hem yapımı kolaydır hem de ikramı oldukça pratik bir tatlıdır. Tatlı yapımında tecrübesiz olsanız bile, bu tarifi rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Hamuru nişasta yardımıyla açtığınız için, oldukça kolay açılacaktır. Kalan hamur parçalarını da tepsiye dizerek üzerlerine biraz ceviz serpip fırında pişirebilirsiniz. Çıkarınca şerbetleyip değerlendirmiş olursunuz. Bu tatlıyı zamanınız kısıtlı bile olsa, hızla hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz tatlımızın yapımına başlayalım.

Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı silme tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke ya da limon suyu
  • 4,5 su bardağı elenmiş un
  • Ceviz içi (İçine koymak için)

Şerbet Malzemeleri

  • 3,5 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • Çeyrek limon suyu

Dilber Dudağı Tatlısı Nasıl Yapılır?

Hamur için kullanılacak malzemelerin önce sıvı olanlarını uygun bir kabın içinde birlikte karıştırın. Bunlara kabartma tozunu, tuzu ve unu ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Daha sonra hamuru eşit 24 parçaya ayırın. Bunları yuvarlayarak bir tepsinin içine dizin. Üzerini bir bezle örterek, yaklaşık 1 saat kadar dinlendirin.

Dinlenen bezelerin 12 tanesinin her birini tabak kadar açarak, aralarına nişasta serperek üst üste yerleştirin. Diğer 12 bezeye de aynı işlemi yapın. Bu hamurları açarken, katların birbirinden ayrılmaması için, önce elinizle üzerine hafif bastırarak büyütmeye çalışın. Daha sonra hamurları merdaneyle açarak, yaklaşık orta boy bir tepsi büyüklüğüne getirin. Hamurun kalınlığı yaklaşık 4-5 mm kadar olsun. Bu hamurdan ince ağızlı su bardağı yardımıyla ya da bir kalıpla yuvarlak parçalar çıkarın. Bu yuvarlak hamurların içine ceviz koyarak, ağzını fazla bastırmadan kapatın. Bunları fırın tepsisine dizin. Bu arada fırınınızı 200 dereceye açıp ısıtın. Hamurların hepsini yaptıktan sonra, üzerlerine bol miktarda yağ sürerek, ısınmış fırına koyun. Üzerleri nar gibi kızardığında, fırından çıkararak soğumaya bırakın.

Bu arada şerbeti hazırlamak için tencerenin içine toz şekeri, suyu ve limon suyunu koyun. Bunu ocağın üzerinde orta kıvama gelinceye kadar kaynatın. Soğuyan tatlıların üzerine şerbeti ılık olarak dökün. Dilber dudağı tatlısını 1-2 saat dinlendirdikten sonra, sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Saç Arası Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Saç Arası Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hindistan Cevizli Tatlılar

Hindistan Cevizli Tatlılar

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Balkabağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Balkabağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Şıllık Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şıllık Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Laz Böreği Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Laz Böreği Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri