Dilber Dudağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Dilber Dudağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Dilber dudağı tatlısı, bu tatlımızın hem yapımı kolay hem de ikramı oldukça kolaydır. Tatlı yapımını pek beceremeseniz bile, bunu rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Hamuru nişastayla açtığınız için, çok kolay açılacaktır. Kalan hamur parçalarını da tepsiye dizerek üzerlerine biraz ceviz serpip fırında pişirebilirsiniz. Çıkarınca şerbetleyip değerlendirmiş olursunuz. Bu tatlıyı zamanınız kısıtlı bile olsa, hemen hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz tatlımızın yapımına başlayalım.

Dilber dudağı tatlısı için gerekli malzemeler
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı silme tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke ya da limon suyu
  • 4,5 su bardağı elenmiş un
  • Ceviz içi (İçine koymak için)
Şerbet malzemeleri
  • 3,5 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • Çeyrek limon suyu
Dilber dudağı tatlısı nasıl yapılır?

Hamur için kullanılacak malzemelerin önce sıvı olanları uygun bir kabın içinde birlikte karıştırın. Bunlara kabartma tozunu, tuzu ve unu ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Daha sonra hamuru eşit 24 parçaya ayırın. Bunları yuvarlayarak bir tepsinin içine dizin. Üzerini bir bezle örterek, yaklaşık 1 saat kadar dinlendirin.

Dinlenen bezelerin 12 tanesinin her birini tabak kadar açarak, aralarına nişasta serperek üst üste yerleştirin. Diğer 12 bezeye de aynı işlemi yapın. Bu hamurları açarken, katların birbirinden ayrılmaması için, önce elinizle üzerine hafif bastırarak büyütmeye çalışın. Daha sonra hamurları merdaneyle açarak, yaklaşık orta boy bir tepsi büyüklüğüne getirin. Hamurun kalınlığı yaklaşık 4-5 mm kadar olsun. Bu hamurdan ince ağızlı su bardağı yardımıyla ya da bir kalıpla yuvarlak parçalar çıkarın. Bu yuvarlak hamurların içine ceviz koyarak, ağzını fazla bastırmadan kapatın. Bunları fırın tepsisine dizin. Bu arada fırınınızı 200 dereceye açıp ısıtın. Hamurların hepsini yaptıktan sonra, üzerlerine bol miktarda yağ sürerek, ısınmış fırına koyun. Üzerleri nar gibi kızardığında, fırından çıkararak soğumaya bırakın.

Bu arada şerbeti hazırlamak için tencerenin içine toz şekeri, suyu ve limon suyunu koyun. Bunu ocağın üzerinde orta kıvama gelinceye kadar kaynatın. Soğuyan tatlıların üzerine şerbeti ılık olarak dökün. Dilber dudağı tatlısını 1-2 saat dinlendirdikten sonra, sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Dilber Dudağı Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Sütlü Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Sütlü Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Baklava Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Baklava Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kıbrıs Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kıbrıs Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bursa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bursa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuru İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kuru İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çilekli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri