Gramofon Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Gramofon Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gramofon tatlısı, çok kısa bir sürede ve az zahmetle hazırlayabileceğiniz bir yiyenin bir daha isteyeceği muhteşem lezzette bir tatlı tarifidir. Alışıla gelmiş şerbetli tatlılardan farklı olarak üzerine sonradan ilave edilen sos değişik ve hoş bir tat almasını sağlamıştır. En özel konuklarınıza dahi hiç çekinmeden ikram edebilirsiniz. Kolay gelsin.

Gramofon tatlısı malzemeler
  • 1 paket baklavalık yufka
  • 2 kâse ince kıyılmış fındık içi
  • 1 çay fincanı Hindistan cevizi
Sosu için malzemeler
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 adet yumurta
  • 3 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için malzemeler
  • 3.5 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu
Gramofon Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tatlımızı yapmaya ilk olarak şerbetini hazırlayarak başlayalım. Geniş bir tencerede su ve şekeri eritip, ocağa alarak kısık ateşte 20 dakika kadar kaynatıyoruz. Ardından birkaç damla limon suyu ilave ettikten sonra ocağın altını kapatarak, şerbeti soğumak üzere bir kenara kaldırıyoruz.

Öncelikle ince kıyılmış fındığı ve Hindistan cevizini bir kabın içinde karıştırıyoruz. Baklavalık yufkadan bir tane alarak tezgâhın üzerine yayıyoruz. Yufkanın içine her tarafına gelecek şekilde, fındıklı Hindistan cevizi karışımını döküyoruz. Daha sonra yufkayı uç kısmından iki elimizle tutarak, fazla sıkı olmayacak şekilde sarıyoruz. Fırın tepsisinin dibini yağladıktan sonra, sardığımız yufkayı tepsinin kenarına uzun bir şekilde koyuyoruz ve diğer yufkalara da tepsiyi doldurana dek aynı işlemi uyguluyoruz. Biraz sıkıştırmanız da hiçbir sakınca yoktur. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Diğer taraftan bir karıştırma kabının içine yumurtaları kırarak iki çay bardağı toz şeker ile çırpıyoruz. Üzerine süt ile kabartma tozunu da ilave ederek bir miktar daha çırpıyoruz. Hazırladığımız bu karışımı kızarmış olan tatlının üzerine eşit miktarda olacak şekilde kepçe yardımı ile dökerek tatlıyı yeniden fırına veriyoruz. Altın sarısı gibi oluncaya kadar pişiriyoruz. Fırından çıktıktan 10.15 dakika sonra soğuyan şerbeti üzerine döküyoruz. Tepsinin üzerini daha geniş bir tepsi ile kapatarak tatlının şerbetini daha iyi çekmesini sağlıyoruz. Birkaç saat sonra tatlımızı dilediğiniz gibi süsleyerek ya da kaymak ve dondurma eşliğinde ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Gramofon Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ceviz Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ceviz Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bursa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bursa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sünger Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sünger Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Dilber Dudağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Dilber Dudağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Diyet Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pudingli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sarı Burma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sarı Burma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Şerbetli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Şerbetli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Trileçe Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Trileçe Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Oklava Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Oklava Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hindistan Cevizli Tatlılar

Hindistan Cevizli Tatlılar

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6