Milföy Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Milföy Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Tatlısı

Milföy Tatlısı Nedir?

Milföy tatlısı, pratik ve lezzetli bir tatlı çeşididir. Milföy hamurunun çıtır çıtır dokusu ve hafifliği ile büyükten küçüğe herkesin beğenisini kazanır. Şerbetli olmasıyla bilinen bu tatlı, milföy hamurunun kullanılması sayesinde kısa sürede hazırlanabilir. Evde kolayca bulunabilen malzemelerle yarım saat içinde yapılabilecek bu tatlı, misafirleriniz için mükemmel bir ikram seçeneği olacaktır.

Gerekli Malzemeler

  • 14 adet milföy hamuru
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
  • Yarım su bardağı dövülmüş fındık
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • Hamuru açmak için biraz un
  • 1 yumurta sarısı

Şerbet İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Milföy Tatlısı Nasıl Yapılır?

Milföy tatlısının yapımına şerbeti hazırlayarak başlayın. Küçük bir tencereye 2 su bardağı su ve 2 su bardağı toz şekeri ekleyin. Tahta kaşıkla toz şeker eriyene kadar karıştırın. Şeker eridikten sonra tencereyi ocağa koyun ve kaynamaya bırakın. Şerbet kaynamaya başlayınca 1 tatlı kaşığı limon suyunu ekleyip birkaç dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.

Bir kâsenin içinde dövülmüş fındık, ceviz, 2 yemek kaşığı toz şeker ve toz tarçını karıştırın. Milföy hamurlarını mutfak tezgâhına 2 kat olacak şekilde yerleştirin. Üzerine az miktarda un serpiştirip merdane ile ince bir şekilde açın. Hamurun bir kenarına hazırladığınız cevizli harçtan 2 yemek kaşığı koyarak rulo şeklinde sarın. Sardığınız milföyleri 3 parmak kalınlığında keserek fırın kabına yerleştirin. Tüm milföy hamurları bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Milföylerin fazla kabarmaması için üzerlerine çatal ile hafifçe bastırın. Yumurta sarısını küçük bir kâsede çırpın ve milföylerin üzerine fırça yardımıyla sürün.

Fırını önceden 190-200 dereceye ayarlayarak ısıtın. Isınan fırına hazırladığınız milföyleri yerleştirin ve üzeri kızarana kadar pişirin. Pişen tatlıyı fırından alın. Ilık şerbeti milföylerin üzerine eşit şekilde kepçe yardımıyla dökün. Tatlı şerbetini tamamen çektikten sonra servis tabağına alın. Üzerine Antep fıstığı tozu serpiştirerek ve yanına dondurma ekleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kırmızı Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şöbiyet Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şöbiyet Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şam Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şam Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Saray Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Saray Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Süt Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Süt Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Arnavut Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Armut Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Armut Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri