Sütlü Kadayıf Tatlısı Sütlü kadayıf tatlısı, evde geleneksel sofra hazırlamak isteyen bayanların mutlaka denedikleri tatlı tarifleri arasında yer almaktadır. Bu tatlıyı hazırlamak birçok tatlı türüne göre zor olsa da geleneksel tatları sevenler için eşsiz bir lezzet sunmaktadır. Tatlının en büyük özelliği şerbetinin süt ile hazırlanmasıdır. Süt ile hazırlanan şerbet sayesinde bu tatlı çok daha hafif bir kıvama sahip olmaktadır, bu yüzden denemeniz gereken tarifler arasında yer almaktadır. Sütlü Kadayıf Tatlısı Malzemeleri
Şerbet İçin:
Sütlü Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır? İlk olarak kadayıfı elinizle karıştırıp iyice kırmanız gerekmektedir. Minik parçalara ayırdığınız kadayıfın üzerine erittiğiniz yağı dökün ve iyice karıştırın. İyice yağa buladığınız kadayıfın yarısını bir borcama yayarak elinizle bastırarak sıkıştırın. Daha sonra üzerine iri çekilmiş badem, fındık veya cevizleri yayarak serpiştirin. Kalan kadayıfı da aynı şekilde serin ve iyice bastırarak sıkı bir zemin oluşturun. Daha iyi sıkışması için kabın üzerini streç film ile kapatarak buzdolabında 30 dakika bekletin. Buzdolabından aldığınız kadayıfın üzerine tekrar bastırarak iyice sıkıştırın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin ve fırından aldıktan sonra soğumaya bırakın. Kadayıf soğurken şerbetini hazırlamaya başlayın. Şerbet için süt ve şekeri bir kaba alın, kaynadıktan sonra kısık ateşte 15 dakika kadar bekletin ve ardından altını kapatın. Altını kapattıktan sonra vanilyayı ekleyip iyice karıştırın ve ılık hale gelmesi için bekleyin. Soğuk kadayıfa ılık şerbeti yavaşça dökün. Şerbeti çektikten sonra dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun. |