İncirli Sütlü Tatlı İncirli sütlü tatlı, tam olarak hangi yöreye ait olduğu bilinmemekle birlikte, incirin faydalarını barındıran ve sütle hazırlanan bir tatlı çeşididir. Tarifinde ufak farklılıklar bulunsa da, özellikle incir mevsiminde birçok ev hanımı tarafından sıkça uygulanmaktadır. İncir, içerdiği yüksek oranda kalsiyum ve fosfor sayesinde kemik ve dişlerin oluşumuna katkı sağlamaktadır. Ayrıca, yüksek orandaki protein, vitamin ve mineraller sayesinde de hücrelerin yenilenmesini desteklemektedir. İncirin Besin Değerleri 100 gram incir, vücudun günlük gereksinimlerinin şu oranlarda karşılanmasına yardımcı olur:
Vücudumuza bu kadar yararlı mineral ve vitaminleri barındıran incir ile lezzetli bir tatlı yapmaya başlayalım. İncirli Sütlü Tatlı Malzemeleri (6 Kişilik) Keki İçin
Muhallebisi İçin
Keki Islatmak İçin
İncirli Sütlü Tatlı Nasıl Yapılır? İlk olarak, muhallebiyi pişirerek başlıyoruz. 1 kilo süt, 3 yemek kaşığı mısır nişastası ve 3 yemek kaşığı unu derin bir tencereye koyun ve sürekli karıştırarak ocakta pişirin. Muhallebi yoğun bir kıvama ulaştığında, 5 yemek kaşığı toz şeker ve vanilyayı ekleyin ve pişirmeye devam edin. Muhallebi göz göz olduğunda pişmiş demektir. Ocaktan aldıktan sonra bir kenarda soğumaya bırakın. Ardından, soğuyan muhallebiye toz krem şantiyi ekleyin ve çırpıcıyla iyice çırparak bekletin. Muhallebi dinlenirken, kekimizi yapmaya başlayalım. Bir kaba 1 su bardağı toz şeker ve 3 adet yumurtayı ekleyin ve çırpıcı yardımıyla iyice köpürene kadar çırpın. Karışıma minik doğranmış incirleri, 1 su bardağı ceviz, un ve kabartma tozunu ekleyerek bir süre daha karıştırın. Orta boy fazla derin olmayan bir kek kalıbına bu karışımı dökün. Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Pişen keki fırından çıkarın ve kürdanla her tarafına delikler açın. Keki ıslatmak için, ılık suyun içine 2 yemek kaşığı toz şeker ve 1,5 yemek kaşığı Nescafe ekleyin ve eriterek kekin üzerine eşit olacak şekilde dökün. Son olarak, önceden hazırladığınız muhallebiyi kekin üzerine dökün ve tarçınla süsleyerek servis yapın. Afiyet Olsun. |